Към съдържанието

  •  

Video Systems 2.3.1 - добавяне на сайт за thumbnail


  • Влезте в профила си за да пишете
13 отговора на тази тема

#1 poznai

poznai

    IP.Board user

  • VIP
  • PipPipPip
  • 415 Мнения:
Уроци

Публикувано 22 януари 2013 - 16:40

В предишната версия човек можеше да си добави какъвто си иска сайт, съответно за нашите условия можеше да си нагласим да работи с vbox7.
Да, но в тази версия когато решиш да добавиш сайт, ти дава да избираш от падащо меню с предварително зададени сайтове и само трябва да окажеш името на .php файла, който да върши работата. Пробвах да задам някой сайт, който не ползвам и да задам файла на vbox7, но нищо не става. Някой минавал ли е през това? Ако не стане, направо ми става излишна тази система вече.

п.с.: то не че само не прави картинка превю на видеото, ми и не го вгражда, ми остава само линк към него. Един вид въобще не върши работа за vbox7. В админ панела даже няма и възможност да се пусне възможност за embed code, а само като урл можеш да добавяш видео.

п.п.: извинявам се. не бях добавил vbox7, като медия таг във форума. Сега работи с вбокса, но с тази версия все пак не иска да направи превю на видеото.

----------
пффф.. сега пък тръгна да ги прави.
добре си пописах тук.
може да махнете темата, щото няма смисъл от нея. :)

Този пост е редактиран от poznai: 22 януари 2013 - 17:55


#2 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 22 януари 2013 - 17:51

Не става вече с тоя номер, така ли: http://invisionbg.co...tem-на-devfuse/

#3 poznai

poznai

    IP.Board user

  • VIP
  • PipPipPip
  • 415 Мнения:
Уроци

Публикувано 22 януари 2013 - 18:01

става, става, всичко е наред.
сори за объркването.

#4 D-rA

D-rA

    Луд умора няма

  • Админи
  • PipPipPip
  • 1089 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 01:53

... става, ама не съвсем - тествах урока ти - но записва в uploads някакви "кухи" неработещи jpg и съответно няма превю - а само надпис "Thumbnail" / иначе видеото се отваря без проблем/, а и страницата увисва в бяло с линк в адресбара:

сайт/index.php?app=videos

- при ново зареждане - видеото е заредено но както по-горе писах с надпис "Thumbnal"

 

Гледам ти в makros.net - видео от vbox7 е без картинка - тук - това видео

 

Някаква идея?

----------------------------------------------------

ПП.

Грешките във файла vbox7.php са две.

Вкарал съм ги в коментар на урока по случая - тук.



#5 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 08:14

Това е, защото преди 2-3 месеца Vbox промениха адреса на thumbnail-ите. И аз увиснах в тоя сайт: http://videokar.com/...eos-2-date.html

Голяма простотия, сега трябва ръчно да оправям всеки един клип да сочи към новата картинка.



#6 D-rA

D-rA

    Луд умора няма

  • Админи
  • PipPipPip
  • 1089 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 10:10

Ами не - защо картинка по картинка. Въведи корекциите които съм посочил и рекеш на форума /и евентуално rebuild thumnail/

При тестовете снощи - имах над 15 клипа с адреса i47.vbox7.... но след корекцията на php то и рекеш всички картинки се появиха

Опитай



#7 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 15:25

При мен не е форум, а CMS система. Новите клипове си зареждат thumbnail-ите автоматично. Въпросът е за старите. Трябва да стартирам някакво Query директно в базата данни, но не знам каква да е командата. Ето как изглежда:

 

Прикачен файл  2014-05-19_152309.jpg   125,13K   0 Брой сваляния



#8 D-rA

D-rA

    Луд умора няма

  • Админи
  • PipPipPip
  • 1089 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 15:28

Ааа  то и аз се чудих каква ли е версията. :)

Ей сега ще погледна за sql команда за смяна

А колко са на брой клиповете?



#9 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 15:34

Абе пак няма да стане, виж как изглежда линка към новите клипове:

http://i49.vbox7.com/o/ccb/ccba2bf2f60.jpg

Айде това 'o' може да се вмъкне, но виж после как взима само първите три знака от кода на клипа и чак после целия код с разширение .jpg



#10 D-rA

D-rA

    Луд умора няма

  • Админи
  • PipPipPip
  • 1089 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 15:39

Ето ти по-реален адрес:

http://vbox7.com/image/ccba2bf2f62.jpg


Последната 0 ла на id то е размер - затова съм сложил 2



#11 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 15:49

АМи пак май няма как да стане, как с команда да добавиш 2 след ID на различни клипове



#12 D-rA

D-rA

    Луд умора няма

  • Админи
  • PipPipPip
  • 1089 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 16:01

в ipb например, vbox7. php го зарежда така:

http://vbox7.com/image/{$video_id}2.jpg

Предполагам че и в CMS има в някое php извикващ линк за thumbnails - смени линка в php то и рекеширай системата - би следвало да се сменят линковете на картинките и в базата данни



#13 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 16:28

Хахха, тя системата имала настройка да зарежда тъмбнейлите локално и дефакто с всеки качен клип му сваля картинката автоматично в една папка. Само включих настройката и вече ми зарежда всички картинки :) Супер.

Да вземем да изтрием офтопика от темата :))))



#14 D-rA

D-rA

    Луд умора няма

  • Админи
  • PipPipPip
  • 1089 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 май 2014 - 16:33

а, защо - може и на някой да му е от полза :)




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни