Към съдържанието

 •  

IP. Board 3.4.x - фал старт или пълен провал


 • Влезте в профила си за да пишете
49 отговора на тази тема

#41 poznai

poznai

  IP.Board user

 • VIP
 • PipPipPip
 • 421 Мнения:
Уроци

Публикувано 06 февруари 2013 - 11:01

Поне да казват в кои файлове са промените, че само тях да сменям.

#42 Tishu

Tishu

  Darkness inside me ..

 • Собственици
 • PipPipPip
 • 2307 Мнения:
 • IPB версия:3.1
 • Форум URL
 • Град:Раднево/Габрово
Уроци

Публикувано 06 февруари 2013 - 12:02

Всеки го иска това, но ... шанса :Д

#43 jair

jair

  Напреднал

 • VIP
 • PipPipPip
 • 126 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2013 - 02:06

Моите наблюдения са, че в глобален мащаб изключително рязко спадна интереса към IPB. Според мен причината е в абсолютната липса на стабилност и сигурност и в постоянните недообмислени промени в кодове и шаблони на форума през няколко месеца. Никога не съм разбирал тяхната политика в последната година и повече, не да надграждат и ъпдейтват, а да променят изцяло основни и важни неща за функционирането на форума. В резултат един бърз и лесен за работа форум (версия 2.3.6) се превърна в труден за поддържане, лаком за ресурси и пълен с бъгове боклук!
Искрено се надявам това много силно да ги удари в доходите им от продажби, макар че каквото и да стане, те не могат да се върнат назад. Поредната компания, като Skype и Firefox, които се самоубиват доста успешно с излизането на всяка нова версия.
Няколко много важни сайта за IPB, които винаги са били онлайн и актуални до секунда вече нямат желание дори да се занимават с разходи по поддръжката си. Тоест според тях, а и вече според мен - IPB вече е бита карта, загубена кауза и.т.н.
Вместо да се занимават с усложняване на кода си, можеше да помислят за по-тясно и интересно социализиране, както почнаха със статусите, но не ги развиха. Няма да бият Facebook по този начин в момента, да не говорим че тенденцията за спад в интереса към форумите се запазва!


Абе аз направих доста сериозно проучване преди да избера IPB. В другите лагери положението хич не е розово също - vbulletin изглежда е тотална боза, поне от няколко години насам по мнение на дългогодишни админи, дори официалният им форум не върви на последната версия, която изглежда е ужасно бъгясала, а те натискат да я релийзват. Xenforo пък е замряло заради дело от vbulletin, а и като цяло е прясна и недоразвита система. Безплатните платформи не ги коментирам.

Та явно избора е тип по-малкото зло, и най-малкото зло в момента изглежда е IPB. Още не съм си пуснал форума, но като цяло ми харесва на външен вид, съпорта е бърз и отзивчив, въпреки че трябваше да се свързвам с тях за неща, които по принцип не би трябвало да са проблем. А и допълнителните модули ми пасват като ръкавица за начина, по който искам да си развивам общността - в момента се мотая с IP.Content, като насъбера пари ще си взема и Gallery и Blog. Не на последно място е ценно да има и българско форумче, където да си обсъждаме, и това натежа при избора :)

А ако спада интереса, то е защото глобално към форумите спада интереса, пропорционално към IPB се вдига.

#44 D-rA

D-rA

  Луд умора няма

 • Админи
 • PipPipPip
 • 1093 Мнения:
Уроци

Публикувано 07 февруари 2013 - 02:43

Добре си дошъл и дано проблемите са малки, и лесно решими, ако ги има! :P :cheers:

#45 poznai

poznai

  IP.Board user

 • VIP
 • PipPipPip
 • 421 Мнения:
Уроци

Публикувано 07 февруари 2013 - 12:09

... - в момента се мотая с IP.Content..

ако имаш конкретни въпроси за контента, отваряй тема/и и питай.

#46 mjelqzkov

mjelqzkov

  Напреднал

 • Потребители
 • PipPipPip
 • 136 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2013 - 13:12

И аз съм на това мнение, че за IPB в момента няма сериозна конкуренция. Едно време (преди 6-7 години :D ) phpbb2 разбиваше всичко. Всеки втори форум беше с phpbb2, което ме изумяваше. Пълен с бъгове, дупки и т.н, но въпреки това се ползваше много. Мисля, че и дата.бг дори бяха с него, ако не се бъркам. Като цяло интереса на форумите не е спаднал. Просто се е съсредоточил в по-големите като калдата, датабг, камината и т.н. А това, че използваме IPB може да имаме само плюсове :). Ипб-то страшно много се разви за последните години. Спомням си едно време още, когато бях с 2.3.0. Пред мен се отвори един нов свят. Особенно преди беше много по-трудно модифицирането на ипб-то. Относно хуукове или модификации в скина, а пък какво оставаше да пипаме код вътре във форума... Ужас :D. В крайна сметка мисля, че ако трябва да заложим на сигурно независимо от всичките проблеми и бъгове от страна на IPB, трябва да заложим на IPB. Въпрос на време е да пуснат една нова и наистина стабилна версия, каквато беше 2.3.6 и продължавам да твърдя, че това за момента е най-стабилната версия, която съм ползвал :). Защо не съм с нея ли? Отговора е прост. Вкусовете и предпочитанията на потребителите се менят постоянно. Не може да стоиш с една версия 10 години. Трябва да се развиваш, за да имаш аудитория :). В момента имам лицензиран форум с блог и галерия, който се развива благодарение на това, че мога да влагам в него пари и труд. Ако стоим и тъпчем на едно място няма как да се развиваме. Но стига съм изпадал в размисли и страсти :D . Просто исках да отбележа, че който се е спрял на IPB едва ли ще сгреши :). Изключителен екип и изключителна форумна система :).П.С. - Веднъж се карах с тях и даже ми върнаха 50 долара от това, че по погрешка ми бяха подновили лиценза и ми се извиниха даже :D. Какво повече може да искам.

#47 jair

jair

  Напреднал

 • VIP
 • PipPipPip
 • 126 Мнения:

Публикувано 07 февруари 2013 - 13:24

Добре си дошъл и дано проблемите са малки, и лесно решими, ако ги има! :P :cheers:


Мерси, ха добре заварили :)

ако имаш конкретни въпроси за контента, отваряй тема/и и питай.


Знам, знам, но винаги гледам първоначално сам да се оправя. За сега контента ще ми е само новинарска заглавна страница, с 1-2 сайдбара от страни, пък ръчкането сам ще ми помогне да го разбера повече. Но имам планове за в бъдеще, примерно може ли галерията да се вкара в Контент, искам страницата да е да речем карта от гугъл мапс или бинг, която да е нацвъкана с албумчета със снимки, в зависимост от мястото, на което са снимани...както и да е де, ще питам като стигнем до там :)

П.С. - Веднъж се карах с тях и даже ми върнаха 50 долара от това, че по погрешка ми бяха подновили лиценза и ми се извиниха даже :D. Какво повече може да искам.


Имах проблем със спам сървиса им, не че го ползвам, ама ме дразнеше в админ панела да ми свети червено, че не работи...правиха, струваха, накрая се оказах с подновен лиценз за още 2 месеца :)

#48 eneos

eneos

  Напреднал

 • VIP
 • PipPipPip
 • 296 Мнения:
Уроци

Публикувано 19 април 2013 - 17:30

Освен това мен лично много ме тревожи факта с недостатъчните скинове на IPB, когато излезне нова версия.
Стоял съм хиляди часове (без да преувеличавам) пред компютъра, за да разработим адекватен скин.

#49 rado84

rado84

  Нов

 • Потребители
 • Pip
 • 18 Мнения:

Публикувано 18 септември 2013 - 15:42

Пускам специална тема за коментари, защото тези версии на форума се очертават като най-големия провал и скандал в последната история на IPS.
Винаги съм се чудил на политиката на IPS да откриват нова страница във версиите си с огромни промени по кода, вместо да подобряват вече утвърдения и изпитан код и система. Но фактите са такива - така беше при 3.0, при 3.1, при 3.2, при 3.3 беше голям скандал заради скиновете и сега стигнаха дъното с последната си версия 3.4.x, която май е на път да счупи рекордите им по бъгове. Много обичам тази форумна система, затова е направен и този форум, но наистина не мога да намеря логично обяснение на случващото се. Следя релийзите на най-популярните групи в интернет сферата и в момента най-шокиращото е, че най-популярната и уважавана група не е пуснала нулирана версия нито на 3.4.0, нито на 3.4.1 :blink:
Обикновено това го правят до 3 дена след официалното пускане на версията. И тъй като те държат на реномето си и никога не пускат боклуци - извода се налага от само себе си. Изключително жалко е да продаваш много скъпа форумна система, на която дефакто клиентите не могат да разчитат и е пълна с все повече бъгове от версия на версия. Меко казано - абсурдно.
Редакторът за писане на мнение става по-зле от версия на версия. Старият редактор от версии 2.3.x няма алтернатива в момента по удобство и сигурност - тоест без бъгове. Но не - трябва да е CKE, javascript простотии и.т.н.
Страшно съм разочарован... Имам наблюдения как огромни софтуерни компании, с присъствие над 10 години в сферата буквално се самоубиха с пускане на некачествени и бъгави версии на програмата си и принудиха много потребители да ползват стари стабилни версии. За съжаление май и тук нещата отиват натам. Но тук е по сложно и Downgrade е невъзможен! Иначе аз лично отдавна да съм се върнал на 2.3.6!

Нищо ново под слънцето, приятелю. Заложено е в човешката природа да съсипва хубавото. Знаеш ли колко много хубави онлайн игри бяха съсипани и докарани до закриване на сървъри именно заради такива промени? Само в момента се сещам за 4. Та никак не ме учудва и написаното от теб. Не знам версия 2.3.6 коя е, защото за първи път в живота си инсталирах IPB (досега карах все с PHPBB2 и 3), но ако трябва като теб да изкажа предпочитание, то бих казал, че ей тази версия най ме кефи като визия и редактори. Но не я знам коя е, иначе да съм инсталирал нея.#50 D-rA

D-rA

  Луд умора няма

 • Админи
 • PipPipPip
 • 1093 Мнения:
Уроци

Публикувано 18 септември 2013 - 15:49

 Но не я знам коя е, иначе да съм инсталирал нея.

2.3.6
1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни