Към съдържанието

  •  

Урок за Highslide вместо Lightbox в IPB


  • Влезте в профила си за да пишете
61 отговора на тази тема

#21

  • Guests

Публикувано 21 май 2010 - 13:43

Намерих това за галерията ...

В шаблона show_photo заменете "{$info['img_tag_data']['rel']}" с 'onclick="return hs.expand(this)"' и не правете никакви изменения в скриптовете ...

Казват, че работи ... тук

Въпроса е, че не откривам никъде в шаблоните това show_photo ...

Къде може да бъде ?

Намерих го търсения ред в show_image ...

Замених го, но не работи ... трябва да видя дали е проблемно, че съм преработвал js файла и ще пиша.

#22 Илия Горанов

Илия Горанов

    Напреднал

  • VIP
  • PipPipPip
  • 268 Мнения:
Уроци

Публикувано 16 март 2013 - 04:08

Заиграх се с този урок... и понеже съм голям противник на тия модификации по темите... реших да го направя на HOOK. В общи линии е готово, обаче въпросът е, че когато е HOOK, настройките вече не са в JavaScript файл със странно изглеждащи редове, а в ACP като настройки на самия HOOK. Та въпросът ми към вас е да ударите едно рамо със следното:

1. Какви настройки да има?
Питам, защото самият Highslide включва доста настройки и ако всичките са включени в ACP, всъщност вместо да стане по-лесно, ще си стане по-сложно! Та затова питам, кое бихте искали да може да се конфигурира? Аз се сещам за следните неща:
- включване и изключване на модификацията
- дали да излизат в групи или да излизат всяка снимка поотделно
- дали да има описание към снимката
- какво да пише в описанието на снимката
- ако е в група, да има ли thumbnails
- къде да е разположен допълнителния текст
- къде да са разположени thumbnails
- дали да се затъмнява екрана
- колко да се затъмнява екрана
- как да се подравнява картинката
- дали да се оразмерява или не
- дали може да се вижда 1:1 или не
- какъв да бъде стила (с бяла рамка, със сянка, без ефект)
- интервал на прелистване в група
- дали да се подтаря отначало като стигне до края на групата

2. Кажете какви стандартни конфигурации да включа вътре?
Мисля си, че ако се включат готови конфигурации - една, две или три, ще е по-лесно за настройване. Например:
- конфигурация със затъмняване, в група с описания отдолу
- конфигурация без затъмняване и всяка картинка поотделно

3. Иска ми се, да му направя и малко модификация - искам да си има SAVE бутон, който да download-ва картинката, но за целта трябва да се направи т.нар. custom overlay, а в момента не мога да отделя достатъчно време за това, ако някой може ад помогне с тази задачка.

Ей такива ми ти работи!

Та има ли желаещи да ударят едно рамо в тая задача?




P.S. забравих - ще трябват и доброволци за тестването :)

#23 poznai

poznai

    IP.Board user

  • VIP
  • PipPipPip
  • 415 Мнения:
Уроци

Публикувано 16 март 2013 - 04:27

с това чудо има ли начин на места да задавам къстам размери на умалената картинка? или въобще да не прави такава, ами да си я зарежда в нормален вид.
когато оформям статии и трябва да има изображения, малко тъпо стои с умалени такива.

#24 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 16 март 2013 - 10:23

Аз съм голям фен и страшно ще се радвам ако се направи като Hook. За тестове и идеи - аз съм човека :)
Според мен няма нужда от много настройки. Примерно достатъчно е да има възможност да се превключва дали да показва една по една картинките или т.нар. галерия - с възможност за прелистване на група изображения. Затъмняване или не също е полезна настройка. Подравняването и оразмеряването са автоматични и няма нужда от настройка за това. И с това отговарям и на poznai. Highlside доста тясно се интегрира във форума, защото замества lightbox. И умалените картинки приемат настройките от Attachment image thumbnail size [width] и Attachment image thumbnail size [height]. При отваряне на картинка тя запълва ширината на браузъра, което е най-ценното качество и освен това си има възможност да цъкнеш вътре в картинката на икона за отваряне в оригинален размер. Затова казвам, че няма нужда от тези настройки в Hook-a. С малко бъзикане из шаблоните може да се интегрира практически навсякъде - в темите, в Downloads, Blog, Gallery и.т.н. Затова ако може Hook-a да прави това заместване без да се човъркат шаблоните ще е супер.
Има възможности за доста човъркане чрез файла config.js. Опциите в него може да се интегрират в Hook-a. Аз понеже го ползвам не само за картинки, но и за отваряне на iframe нещица, съм си сложил някои екстри вътре и е така:

hs.zIndexCounter = '999999';
hs.showCredits = false;
hs.align = 'center';
hs.transitions = ['expand', 'crossfade'];
hs.outlineType = 'drop-shadow';
hs.fadeInOut = true;
hs.numberOfImagesToPreload = 10;
hs.registerOverlay({
html: '<div class="closebutton" onclick="return hs.close(this)" title="Close"></div>',
position: 'top right',
useOnHtml: true,
fade: 2 // fading the semi-transparent overlay looks bad in IE
});
hs.lang = {
cssDirection: 'ltr',
loadingText: '\u0417\u0430\u0440\u0435\u0436\u0434\u0430\u043D\u0435...',
loadingTitle: '\u041D\u0430\u0442\u0438\u0441\u043D\u0438 \u0437\u0430 \u043E\u0442\u043A\u0430\u0437',
fullExpandTitle: '\u0420\u0430\u0437\u0448\u0438\u0440\u0438 \u0434\u043E \u043F\u044A\u043B\u0435\u043D \u0440\u0430\u0437\u043C\u0435\u0440 (f)',
moveText: '\u041F\u0440\u0435\u043C\u0435\u0441\u0442\u0438',
closeText: '\u0417\u0430\u0442\u0432\u043E\u0440\u0438',
closeTitle: '\u0417\u0430\u0442\u0432\u043E\u0440\u0438 (esc)',
resizeTitle: '\u041F\u0440\u043E\u043C\u0435\u043D\u0438 \u0440\u0430\u0437\u043C\u0435\u0440\u0430',
moveTitle: '\u041F\u0440\u0435\u043C\u0435\u0441\u0442\u0438',
fullExpandText: '\u041F\u044A\u043B\u0435\u043D \u0440\u0430\u0437\u043C\u0435\u0440',
restoreTitle: '\u041D\u0430\u0442\u0438\u0441\u043D\u0438 \u0437\u0430 \u0437\u0430\u0442\u0432\u0430\u0440\u044F\u043D\u0435 \u043D\u0430 \u0438\u0437\u043E\u0431\u0440\u0430\u0436\u0435\u043D\u0438\u0435. \u041D\u0430\u0442\u0438\u0441\u043D\u0438 \u0438 \u0437\u0430\u0434\u0440\u044A\u0436 \u0437\u0430 \u043C\u0435\u0441\u0442\u0435\u043D\u0435 \u043D\u0430 \u043F\u0440\u043E\u0437\u043E\u0440\u0435\u0446\u0430.'
};

Тоест си имате и превод на всички действия. Налага се конвертиране на кирилицата, разбира се защото не се чете иначе.
Аз лично съм си направил и BBCode с него, който пък изглежда така:

<a class="highslide" onclick="return hs.expand(this)" href="{content}" ><img border="0" src="{content}" style="max-width:250px; max-height: 250px;" title="Щракнете за оригинален размер"/></a>

Тук е много удобно да се зададе с max- защото по-този начин умалените картинки запазват съотношението си и изглеждат много добре :)

#25 poznai

poznai

    IP.Board user

  • VIP
  • PipPipPip
  • 415 Мнения:
Уроци

Публикувано 16 март 2013 - 13:08

Подравняването и оразмеряването са автоматични и няма нужда от настройка за това. И с това отговарям и на poznai.

Искам, като кача примерно 2 картинки в темата, едната да е в размера на зададени стойности за умалена картинка и примерно да си я сложа вдясно, обградена с текст. А другата да заема Х % от текстовото поле по хоризонталата. Т.е. искам, като кача 2 картинки, да мога да задам едната да е малка, а другата голяма. Може ли ги това? Или за всички картинки стойностите са еднакви?

#26 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 16 март 2013 - 13:16

Ако искаш да ползваш вградената система за качване на файлове в IPB, ще имаш същите опции за оразмеряване, които ти предлага и вградения lightbox. Тоест ако можеш там да бъзикаш кода, можеш да си слагаш каквито искаш размери.
От друга страна в твоя случай е много по-удобно да ползваш примерно два BBCode-a със зададени различни размери и да качваш картинките на външен хост. Както съм направил аз тук с "Качи снимка". Интегрирал съм Api-то на Imgur и съм го редактирал да ми мята направо bbcode с [hs] таг :)

#27 poznai

poznai

    IP.Board user

  • VIP
  • PipPipPip
  • 415 Мнения:
Уроци

Публикувано 16 март 2013 - 13:20

Значи единственото, което предлага highslide е по-различен начин на отварянето на изображенията след клик на тях.
Иначе се отнасям скептично за това, да си хоствам изображенията на друг хост, независещ от мен.

#28 Илия Горанов

Илия Горанов

    Напреднал

  • VIP
  • PipPipPip
  • 268 Мнения:
Уроци

Публикувано 17 март 2013 - 05:14

Highslide не пипа нищо по картинките - това е JavaScript, който само ги показва...
За показване на картинките в други размери се пипа на друго място в шаблоните, но вероятно ще може да се направи и такъв Hook, трябва да разгледам. То всичко може, въпросът е колко е пипкаво.

Сега за настройките. Идеята ми е, да се направи всичко, което имаш в config.js да се настройва през админ панела. Концепцията на hook-а е да не се пипа нищо по кода на форума. Но може да се направи в настройките да има едно голямо текстово поле, в което може да се въведат допълнителни настройки?!

____________________________________________________________

Шефе, не че нещо, ама за чий дявол кирилицата трябвало да бъде кодирана? Кирилицата си бачка... при това може да се направе да бачка независимо дали форума е на UTF-8, CP1251 или друга кодировка. Както и да е.

Ето до къде съм го добутал в момента.

Имам hook. В него има следните настройки (виж прикачения файл, да видим, дали ще стане, че е голям)
Прикачен файл  highslide_settings.png   749,04K   108 Брой сваляния

Може да се включва и изключва.
Може да се сменят основните настройки - визия, разположение и т.н.
Може да се добавят и допълнителни ръчни настройки, ако е необходимо.
Може да се конфигурира групиране в галерии.
Могат да се настройват две теми за бутоните в галериите.
Може да се конфигурира лента с thumbnails в прегледа на снимките.
Може да се конфигурира заглавната част (и съдържанието ѝ)
Може ад се конфигурира описанието отдолу.

Нещата работят без да се прави никаква редакция на който и да е шаблон.

Засега работи само във форума, но ако си пусна галерия и Content, може да се върже и на другите места.
А мисля, че ще има начин да се закачи и автоматично на всички картинки, които преди са имали rel="lightbox", така че ще работи на практика с всичко, което е ползвало lightbox преди това.

А превода е в отделен файл - отваряш си го, редактираш си го и си го търкаляш...
Ако не искаш да е с превод, от настройките има опция да се изключи.

Spoiler


Ето и една снимчица с всички екстри включени:
Прикачен файл  sample.png   432,92K   114 Брой сваляния

Утре ще го пакетирам в един файл и ако някой иска да тества - предоставям го!

#29 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 17 март 2013 - 08:11

Супер :yahoo: - аз ще го тествам...
Иначе при мен кирилицата излизаше на маймуница, предполагам защото се четеше от javascript файл :)

#30 pgplamen

pgplamen

    Напреднал

  • VIP
  • PipPipPip
  • 313 Мнения:

Публикувано 17 март 2013 - 09:26

Аз също се нареждам на опашката.

#31 Илия Горанов

Илия Горанов

    Напреднал

  • VIP
  • PipPipPip
  • 268 Мнения:
Уроци

Публикувано 17 март 2013 - 13:03

Така,

имаме някаква готова версия за тестване.

Предупреждения:
1. Аз съм тествал само във форум (не е тествано, а и просто няма да работи в галерия или друг application, това може да го оправим малко по-натам).
2. Тествано е само в default skin, не знам как ще се държи с други теми.
3. Разработено е за версия 3.4.Х и е тествано само във версия 3.4.3 (последната). Може и да работи в по-стара версия, ама може и да не работи!
4. Ако сте си правили някакви модификации по шаблоните, може да изникне някой проблем. Особено, ако преди това е правена ръчна инсталация на highslide!
5. Пиша такива hooks и applications от дъжд на вятър и не съм сигурен, че всичко съм експортирал както трябва :) Ако съм изтървал някой файл като нищо при вас няма да тръгне. Ако има драма - свиркайте.

Ако нещо не работи, преди да докладвате за проблем, моля някой от тестерите първо, да го подкара в чиста инсталация на IPB, в която няма нищо друго, освен default тема... За да сме сигурни, че на базовата версия работи и тогава ще търся проблеми на друго място.

Инсталиране:

1. Изключваме Lightbox (не е задължително, но е препоръчително)
Отиваме в ACP -> System -> System Settings -> Forums -> Topics, Posts and Polls
Избираме YES за настройката "Disable lightbox"

2. Качваме файловете на hook-а, като запазваме структурата на директориите
Качваме от папка "upload" към hook-а в ROOT директорията на форума, т.е. public отива в public

3. Инсталираме самия hook
Отиваме в ACP -> System -> Applications & Modules -> Manage Hooks
Кликваме бутона Install Hook
Избираме файла "highslide.xml" от локалния компютър
Кликваме Install

4. Настройки на hook-а
Отиваме в ACP -> System -> System Settings -> Hooks -> Highslide Hook
Правим си нужните настройки

5. Превод на текстовете на hook-а
Отиваме в ACP -> Look & Feel -> Manage Languages
Избираме език
Избираме System tab
Отваряме public_highslide
Редактираме текстовете

По принцип, в момента всичко в hook-а е на английски, защото планирам да го пусна и в market place, когато е готов напълно. Но в language пакета нещата са преведени на български.

Внимание: javascript-ътъ highslide има лицензна политика, която е публикувана на сайта на highslide.com С инсталирането на настоящия hook се съгласявате с лицензните условия на highslide.



Ако нещо в настройките не е ясно, питайте тук, но мисля, че е направено достатъчно разбираемо.
  • Enable Highslide - пуска и спира системата
  • Show credits - скрива и показва лиценза на Highslide
  • Align - определя как ще се подравнява отворения прозорец
    ако е автоматично - прозорчето с голямата снимка се отваря до малката снимка
    ако е центрирано - прозорчето с голямата снимка се отваря посредата на екрана
  • Outline Type - определя изгледа на прозорчето, поддържат се всички налични в последната версия
  • Reduce Size - ако е включено, снимката заема колкото място има на екрана но не по-голяма от оригиналния си размер с опция да се доувеличи до оригиналния си размер, ако е изключено снимките ще се отварят в оригиналния си размер.
  • Dimming opacity - определя колко да се затъмни екрана при отваряне на снимка. Стойността трябва да е число от 0 до 1, като ако е 0 - екранът не се затъмнява, ако е 1 - става напълно черен. Десетичната дроб е с точка.
  • Use translate - ако е не - няма да се включват преводите от системата и ще си използва езика по подразбиране. Направено е да се гаси, за да може, който не ползва преводи, да не си товари сървъра излишно
  • More settings - тук можете да въведете допълнителни настройки, които ще се добавят към config файла. Например, ако ползвате highslide за нещо друго
  • Group images - ако е включено, ще групира снимките в един и същи пост в обща галерия
  • Autoplay - ако е включено, при отваряне на галерия от групирани снимки, ще ги върти автоматично
  • Gallery delay - при автоматично въртене - какъв да бъде интервала от време между снимките. Задава се в милисекунди - 1000 милисекунди е една секунда.
  • Repeat - ако е включено, когато стигне до последната снимка, ще се връща на първата, ако е изключено, след последната снимка ще затвори галерията
  • Image number - ако е зададено, ще показва номер на картинката в галерия от група снимки
    - може да се постави в заглавката, над снимката
    - може да се постави в описанието, под снимката
    - може да се махне изобщо
  • Use controls - ако е включено, ще покаже toolbar на всяка снимка (предишна, play, следваща, местене, 1:1, затвори) Работи само ако е включено групирането.
  • Controls position - определя позиционирането на горния toolbar
    - може да бъде под или над снимката
    - може да бъде вурху снимката в горния или долния край
    - когато е върху снимката може да се подравнява наляво, центрирано или дясно
    - когато е под или над снимката винаги е центрирано
  • Controls type - определя типа на бутоните
    - могат да бъдат текстови (с надписи)
    - могат да бъдат с иконки
  • Controls autohide - ако е включено, при поставяне на курсора върху картинката бутоните се показват, при махане на курсора, изчезват. Работи само когато бутоните са върху снимката.
  • Controls opacity - число от 0 до 1, десетичната дроб се пише с точка. Определя дали бутоните да бъдат полупрозрачни, ако е 1 - не са прозрачни, ако е 0 - изобщо не се виждат
  • Enable thumbstrip - ако е включено, когато се разглежда галерия от снимки в група, освен голямата картинка се виждат и thumbnails на останалите снимки от групата. Работи, само ако е включено групирането.
  • Thumbstrip position - определя позицията на лентата с thumbnails, може да бъде:
    - горе посредата хоризонтално
    - долу посредата хоризонтално
    - отляво посредата вертикално
    - отдясно посредата вертикално
    - горе отляво (вертикално или хоризонтално)
    - горе отдясно (вертикално или хоризонтално)
    - долу отляво (вертикално или хоризонтално)
    - доля отдясно (вертикално или хоризонтално)
  • Thumbstrip orientation - ако линтата с thumbnails е позиционирана в някой ъгъл, определя, дали се разгъва хоризонтално или вертикално. Ако лентата не е в ъгъ, тази настройка се игнорира.
  • Add caption - ако е включено се добавя текст под снимката
  • Caption text - определя какъв да бъде текстът под снимката, под полето има символи, които могат да се използват и ке бъдат заменени със съответните стойности
  • Add heading - ако е включено се добавя текст над снимката
  • Heading text - определя какъв да бъде текстът над снимката, под полето има символи, които могат да се използват и ке бъдат заменени със съответните стойности


TO DO:
1. Да се направи да работи с всички вкарани картинки в Invision система, в т.ч. и в IP.Gallery, IP.Content и други.
2. Да се направи, да си кешира настройките за да товари сървъра по-малко
3. Настройките да се изнесат така, че да може да работи и с други копия на highslide



ВНИМАНИЕ: По-надолу има актуализиран само XML файла, за да не качвам всеки път целия ZIP с всички файлове.
За актуализиране - деинсталирате стария HOOK и инсталирате новия или направо лепите новия върху стария.

Прикачени файлове



#32 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 17 март 2013 - 13:20

3. Да разшириш опциите му за да работи и с HTML съдържание :). Всъщност нищо сложно няма, просто няколко реда повече CSS код и да се ползва Full версията на highslide.js а не орязаната. Аз не знам какво си ползвал за hook-a като скрипт - коя версия и откъде всъщност. Но на сайта предлагат конфигуратор и ти правят сборка според това, което ти трябва. Но ти сигурно знаеш вече :). Иначе аз ползвам в windows7bg Highslide за отваряне на клиповете от Vbox и Youtube. Ако се чудите защо - ако имате тема във форума за клипове от сорта "Какво слушам в момента", зареждането на страницата става невъзможно заради embed показването на клиповете. Дефакто всички клипове тръгват да си зареждат началото и е ужас :)

#33 Илия Горанов

Илия Горанов

    Напреднал

  • VIP
  • PipPipPip
  • 268 Мнения:
Уроци

Публикувано 17 март 2013 - 17:51

Ползвам най-пълната последна версия, като съм сложил минифицирания файл, така че няма проблем да я ползваш за каквото си поискаш.

CSS файлът е оригиналният, но съм добавил в него една допълнителна дефиниция. Ако ти трябва нещо допълнително - можеш просто да си го допишеш вътре. Допълнителната дефиниция е за бутона с дискетка за запис на снимката, както е в оригиналния lighbox.

Единствения проблем е, че в момента е направено да ползва глобални настройки за Highslide и ако ползваш различни настройки за HTML балоните, ще се мешат и ще се сбиват. Записал съм си го в TO DO списъка, не е трудно, просто ще ги изнеса на индивидуална настройка, която да важи само за този hook, за да може, ако ползваш Highslide за друго - да не ти се мешат.

По принцип, ако искаш да сложиш нещо допълнително в config.js, можеш да го допишеш в едно поле в настройките. Например ти използваш някакъв HTML Overlay - можеш да си го сложиш в допълнителните настройки.

___________________________________________

Понеже си го инсталирах (тествах) сам във форум, който е в реална експлоатация, открих няколко бъга.
За целта е нужен само нав XML файл, който давам тук.

Проблемът е, че двете стойности за opacity трябва да са със знак за десетична дроб ТОЧКА, а ако форумът е пуснат на български език PHP автоматично преобразува дробните разделители на ЗАПЕТАЯ и се чупеше. Вече е поправено.

Иначе казано - тествах го и на стандартна инсталация 3.4.3 с default тема.

___________________________________________

Махам файла, защото по-надолу има актуализиран.

#34 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 17 март 2013 - 18:05

Това е може би един от бъговете. И аз преди малко го инсталирах на чист форум 3.4.3. Нещата, които забелязах.

1. Няма възможност за разпъване на снимката в оригинален размер - което иначе Highslide предоставя.
2. Ако се включи опцията контролите да са вътре в снимката, те са невидими, защото по Default - Controls opacity е на 0 и трябва да 1 за да се виждат, но няма междинна стойност, вероятно заради горния бъг дето си писал. (След ъпдейта бачка, но направи Default да е 0.70)
3. Настройката Reduce Size не знам какво върши, защото с нея и без нея пак са си с ширината на браузъра.
4. Caption и Heading поне при мен май не бачкат. Гледам са им зададени неща да се показват по Default, но при мен не се показват.

Прикачен файл  2013-03-17_171812.jpg   192,11K   82 Брой сваляния

Това е засега, продължава тестването :)

#35 pgplamen

pgplamen

    Напреднал

  • VIP
  • PipPipPip
  • 313 Мнения:

Публикувано 17 март 2013 - 18:13

Само с темата под дефолт ли става или вече ще работи и с друга, не смея да го слагам все още че тъкмо се е закрепил моя форум. Ще изчакам ако стане и за галерията.

#36 Илия Горанов

Илия Горанов

    Напреднал

  • VIP
  • PipPipPip
  • 268 Мнения:
Уроци

Публикувано 17 март 2013 - 19:25

1. Няма възможност за разпъване на снимката в оригинален размер - което иначе Highslide предоставя.

Е как да няма бе джанъм - тоя хубав бутон 1:1 за какво служи според теб?

2. Ако се включи опцията контролите да са вътре в снимката, те са невидими, защото по Default - Controls opacity е на 0 и трябва да 1 за да се виждат, но няма междинна стойност, вероятно заради горния бъг дето си писал. (След ъпдейта бачка, но направи Default да е 0.70)

Мда, default-ната стойност е поправена, тя трябваше да си е баш 0.70 но нещо не съм го цъкнал както трябва. Вече е поправено.

3. Настройката Reduce Size не знам какво върши, защото с нея и без нея пак са си с ширината на браузъра.

Би трябвало, ако е изключена, снимката да се отваря веднага на пълния си размер, а ако е включена да се отваря максимум до размера на прозореца на браузъра. Ще проверя и аз какъв е случая с тази настройка.

EDIT: Сега проверих - ако е спряно и снимката е по-широка от прозореца се свива до съответната широчина, но ако височината ѝ надхвърля височината на екрана - снимката става по-висока и има вертикален скрол бар.
Ако е пуснато - снимката се свива така, че да се побере цялата на екрана без скрол.

А ако искаш да видиш снимката в оригиналния размер - трябва да кликнеш бутона 1:1
Но този бутон има смисъл, само когато Reduce Size е включено...
И пак, дори и той не отваря съвсем реалния размер, просто увеличава максимум до широчината на екрана на браузъра!
Ама то дори и тук е така в момента - ако кликнеш на снимката с настройките по-горе, ще видиш, че след разгъване пак не е в оригиналния си размер!
За 100% оригинален размер - дискетката и се отваря оригиналния файл...

4. Caption и Heading поне при мен май не бачкат. Гледам са им зададени неща да се показват по Default, но при мен не се показват.

Хъм, а трябваше да си работи. Можеш ли да дадеш достъп до форум, в който си го пуснал и има проблем с това?

Само с темата под дефолт ли става или вече ще работи и с друга, не смея да го слагам все още че тъкмо се е закрепил моя форум. Ще изчакам ако стане и за галерията.

За галерия ще го пусна по-натам, защото нямам инсталирана галерия, където да тествам.
Иначе - би трябвало да работи във всяка тема, макар че Invision нещо казва, че има известни проблеми.
Ще потестваме още малко и ще го оправим...




Добавих актуализирана версия - поправено е това с default стойността на opacity, както и докато ти гледах снимката от твоя форум видях малко бъгчета в изчисляването на разстоянията между елементите по екрана и те също са поправени.

Прикачени файлове



#37 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 17 март 2013 - 19:47

1:1 бутона е неактивен, нямам никаква дискетка за сваляне. -> http://demo.invision...pic/3-pictures/

п.п. Виж как работи бутона за разпъване в оригинален размер тук на скрийна: http://invisionbg.co...e/1009-deviant/

#38 Илия Горанов

Илия Горанов

    Напреднал

  • VIP
  • PipPipPip
  • 268 Мнения:
Уроци

Публикувано 17 март 2013 - 20:02

Ми не знам - при мен 1:1 бутонът си работи - увеличава снимките... Аз го знам как трябва да работи!
Ама качи един файл примерно 3000 на 3000 пиксела, да видиш, че и с тоя бутон няма да се разпъне целия, а само до широчината на екрана!
В примера, дето си дал с темите - снимките са по-високи от екрана, но не са по-широки от него!

EDIT: Всъщност разпъват се... не знам, ама тук във форума не е така - виж снимката с настройките, дето съм закачил по-нагоре!

Дискетата не я виждаш, защото е в бара отдолу, а той не ти се появява...

А относно caption и header - това дето сими дал не е стандартната тема май? Поне моята стандартна тема не изглежда по този начин :) Правени ли са редакции? При мен прикачените снимки излизат в ul и li тагове, при теб излизат в параграфи?

Въпреки това, не би трябвало да има проблем от това, но ще го видя, ще го пипна, ще тръгне :)

Прикачени файлове



#39 Beatfan

Beatfan

    Invisionizer

  • Админи
  • PipPipPip
  • 3444 Мнения:
Уроци

Публикувано 17 март 2013 - 23:06

Ами нова инсталация си е - нищо не съм променял :)
Не знам защо не сработват някои неща, но като цяло Hook-a е велик! Ще поработя в следващите дни да пробвам някои неща и да човъркам в кода, ако не бързаш да го пускаш в маркета. Сега като цяло е много гъвкав и с чудесни опции :)

#40 GetOut

GetOut

    Нов

  • Потребители
  • Pip
  • 29 Мнения:

Публикувано 19 март 2013 - 11:35

При мен си работи перфектно..

http://rollcraft.inf...pic=2
... Ако кажете и как да стане при оригиналното [img] ще съм ви благодарен


0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни