Към съдържанието

  •  

IPB 3.1.0: Централизиран лиценз


  • Влезте в профила си за да пишете
Няма други мнения в тази тема

#1 Tsvetilian Yankov

Tsvetilian Yankov

    Напреднал

  • VIP
  • PipPipPip
  • 593 Мнения:
Уроци

Публикувано 05 април 2010 - 22:31

Здравейте,

решех да споделя с вас новият замисъл IPS а именно Centralized License Key (Централизиран лиценз) :) Което, ще е една много добра услуга според мен, но нека ви разясня максимално накратко какво всъщност е този CLS (Централизиран лиценз)!

Когато за пръв път пускате IPB 3.1.0 , ще се появи екран, който ще Ви подтикне да въведете както URL-а на сайта си така и Лицензионен код !

Ще изглежда така:

Публикувано изображение

След активиране на лиценза, потребителите ще имат възможността да видят пълен списък с приложенията прилежащи към активирания от тях лиценз, както и неговото моментно състояние !

Публикувано изображение

Мисля,че е добре да кажа,че от IPS добавят, че ще има гратисен период на самото активиране ! Това значи че форума, ще работи, но до определено време ! Но както може би се досещате препоръчват активирането на новите ключове в максимално кратки срокове :)

Невероятното предимство е това,че при активиране ще може да получавате автоматично актуална информация за услугите който предлагат, без да се налага да си губите времето с въвеждане на различни имена и пароли и търсенето на информация по хилядите менюта!

Лоши перспективи според мен: Като цяло всичко е добре замислено, но не виждам какво, ще стане ако някой активира форума си с откраднат ключ. И как ще се следят тези сесии и от гледна точка на сигурността дали е уместно да има такова силно оръжие в админ панела на потребителите! Скоро очаквам отговор на тези въпроси и ще ги споделя веднага щом мога :)

Лека вечер !0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни