Към съдържанието

  •  





Снимка

Инструмент за оразмеряване на картинките в IP.Content

Публикувано от poznai , в Без категория, IP.Content 10 март 2013 · 2172 views

оптимизация външен вид
Инструмент за оразмеряване на картинките в IP.Content От 2 години използвам този php скрипт, чрез който си оразмерявам картинките, които ползвам чрез IP.Content.

Какво става без него?
  • В статиите се зарежда качената картинка в оригиналния си вид. Може да качите 2 мб картинка и тя ще се зарежда 2 мб, само ще е смалена пропорционално. С една малка промяна само в линка откъдето се зарежда картинката, ще имате оразмерена нова картинка, която няма да бави при зареждане, нито ще навърта трафик.
  • В блоковете на IP.Content. Ако решите да си правите портална страница с новини и искате да използвате картинките от статии, като притурка към заглавието и текста, то този инструмент върши чудесна работа. Отново към лика, който зарежда картинката се прави една лека промяна, с която се оказва да се използва оразмеряващия скритп + посочване в какви размери да го прави. Така ще имате една добре подредена страница с еднакво оразмерени картинки.
Информация за скрипта може да намерите в страницата на автора:
http://www.binarymoo...jects/timthumb/
Има доста примери как се използва за различни цели. Включително могат да се прилагат филтри към изображенията, ако на някой му е нужно това.

Скрипта, който е само един php файл, може да се изтегли от тук:
http://code.google.com/p/timthumb/

Накратко как се използва:
  • В основната на форума или където вие решите качвате php скрипта. В същата директория правите една нова, с име cache - в нея ще се съдържат новите изображения, които скрипта ще генерира за вас и откъдето ще се зареждат автоматично.
  • Променяте правата на директорията на 775.
  • На мястото, където искате да използвате скрипта за да оразмери картинка, променяте текущия линк от типа:

    	<img src='castle1.jpg' />
    

    На:

    	<img src='timthumb.php?src=castle1.jpg&h=80&w=210' />
    
    h и w са съответно стойностите за размера на картинката

    Още примери може да откриете тук:
    http://www.binarymoo...timthumb-basic/
Ако някой се заинтригува и реши да се възползва за статиите или части от ip.content блокове, но не може да се ориентира къде трябва да се променя, да пита тук.



От доста време искам да се науча да пиша на IP.Content ама уви.
Остави нещо за контакти.
  • Доклад

С IP.Content, аз работя така:

Правя си една html страница с някой редактор (Dreamweaver). Основно да направя една таблица, според зависи в колко колони искам да ми е индекса на сайта.

След това правя блоковете от ip.content - има си възможност за изкарване на инфо от всички секции на сайта, само се избират нужните неща стъпка по стъпка.

След като направя нужните ми блокове, ги викам на определените места в таблицата с определения за всеки блок ключ - просто се пейства нещо от рода на {parse block="online"} - което ми вади онлайн юзърите.

Ако не ми харесва вида, в който се визуализират нещата от някой блок, влизам в темплейта му и коригирам по мой вкус - тук нещата са малко по-сложни за мен и понякога ги правя на проба-грешка, но за човек, който разбира от хтмл/пхп, няма да има никакви проблеми да си вкара корекциите от първия път :)

  • Доклад

Информация за дневника

IPB

ДНЕВНИК


В този дневник ще намерите информация за това, как аз работя с продуктите на Invision Power. Моят начин на модифициране, оптимизиране и настройки.

Още от мен в invisionbg:Предложение:Минали проектиТекущ проект на земеделска тематика:

Последни публикации

Последни коментари

0 потребител(я) разглеждат блога

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Последни посетители

  • Снимка
    ultimatecompbg
    05 апр 2017 - 19:01
  • Снимка
    Silence
    30 окт 2016 - 12:14
  • Снимка
    Runner
    20 окт 2016 - 22:39
  • Снимка
    merani12
    07 апр 2016 - 17:43
  • Снимка
    Beatfan
    25 авг 2015 - 07:12